Nyhet! Högst upp på listan

Varje söndag packar Rut väskan för att flytta mellan sina föräldrar. Hon har blivit van, men det som rör till det för henne är att mamma och pappa aldrig träffas och aldrig pratar. Men hon har ju innebandyn, som hon älskar, även om dryga Phebe också spelar i laget. Och varför vill aldrig mamma se när hon spelar? Hur är det med pappas nya tjej? Och hur ska det bli med Hugo som har ett skratt som en porlande älv? Under en spännande innebandycup händer oväntade saker och mycket i Ruts liv sätts på spel. Högst upp på listan är en varm och rolig men också spännande och allvarsam berättelse om kärlek, vänskap och innebandy.
Idus förlag.

Vill du köpa boken? Inga problem! Skicka mig ett mejl, så ordnar jag det. Boken kostar 129 kronor och levereras signerad. Frakt tillkommer.

Bild på tidningar från Höga kusten


Magasin Höga Kusten

Jag ingår i redaktionen för flerfaldigt prisbelönade Magasin Höga Kusten.
Det är ett destinationsmagasin som jobbar med varumärket Höga Kusten.  Vi har vunnit en rad priser, bland annat Publishingpriset och Angermannalagets kulturpris. Femeie

Foto- och textutställning om romska kvinnor. Samarbete med fotograf Leif Wikberg. 
Utställningen mynnade också ut i ett reportage, publicerat i bland annat Fria Tidningen


kvinna som håller sitt barn

Där ogräs växer


Jag har gjort flera reportageresor till Rumänien för att skildra den romska minoriteten. En av resorna mynnade ut i reportaget ”Där ogräs växer” som publicerades på flera nyhetssajter i Sverige. Det blev också en utställning som visades på Örnsköldsviks museum- och konsthall. Samarbete med fotograf Leif Wikberg. 


Författare

Jag har på studerat Litteraturvetenskap med inriktning Kreativt Skrivande för barn och unga. Våren 2021 släpper jag min första bok ”Högst upp på listan” på Idus förlag. Jag har publicerat en deckarnovell i en novellsamling utgiven av Piratförlaget, en reseskildring utgiven av Mekong förlag samt att jag 2020 vann Tidningen Skrivas och Novellfest novelltävling på tema 20-tal.

Programledare


Jag jobbade med Sempre Media i produktionen av tio kortfilmer för sociala medier. Uppdragsgivare var Svenska Kyrkan i Själevad, Mo och Björna pastorat. 


bild på två persner som sitter och pratar i två fåtöljer

Moderator


Jag anlitas regelbundet som moderator och konferencier för stora och små events. Framtidsforum i Örnsköldsvik 2017, musikeventet Så mycket mer 2018, Antirasistiskt forum 2018, Det skrivande livet (Bokveckan i Umeå) 2020 med flera.